Élet-Stílus

Visszavonta keresetét a Juventus

A másodosztályba száműzött Juventus mégsem fordul polgári bírósághoz, miután az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) további büntetéseket helyezett kilátásba számára erre az esetre.

A torinói klub azért fordult egy hete a Lazio kerületi polgári bírósághoz, mert sem a szakági szövetségnél, sem a nemzeti olimpiai bizottságnál nem tudta elérni, hogy módosítsanak azokon a büntetéseken, amelyeket az olasz bundabotrányban játszott szerepe miatt kapott. Az egyesületnek a másodfokú jogerős határozat szerint a másodosztályban kell megkezdenie a 2006/2007-es szezont 17 pont hátránnyal, ráadásul megfosztották a legutóbbi két idényben szerzett bajnoki címétől.

Az olasz szövetség jelezte az együttes vezetőinek, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) az alapszabályra hivatkozva kifejezetten ellenzi az ügy polgári bíróság elé vitelét, ezért a FIGC a Juventus büntetéseinek súlyosbításától sem riad vissza.

A FIGC azért volt kénytelen újabb szankciókkal fenyegetni a torinóiakat, mert a FIFA jelezte: attól sem riad vissza, hogy felfüggessze a tagságát, ami többek között azt jelentené, hogy az olasz válogatottak és a klubok egyetlen nemzetközi tornán, illetve sorozaton sem vehetnének részt.

A Juventus a folytatásban valószínűleg az Olasz Olimpiai Bizottsághoz fordul jogorvoslatért, illetve büntetésének csökkentéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik