Élet-Stílus

Összefog a rendőrség és az MLSZ

A rendőrség és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) mindent megtesz annak érdekében, hogy a EB-selejtezők első hazai mérkőzésén megakadályozzák a szurkolói rendbontást és a diszkriminatív megnyilvánulásokat, ezért a mérkőzésre a zászlókon kívül semmit nem engednek bevinni.

A mérkőzés szervezői úgy döntöttek: a budapesti Szusza Ferenc Stadionban tartandó mérkőzés előtt a beléptetést végző rendezők minden olyan tárgyat elkoboznak, amelyekkel rendbontást lehet elkövetni – mondta Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője.

Hozzátette: abban az esetben, ha a mérkőzésen diszkriminatív megnyilvánulások tapasztalhatóak, vagy másokat sértő, becsmérlő transzparensek jelennek meg, a rendezvényt megszakíthatják, illetve ismételt jogsértés esetén beszüntethetik. Megjegyezte, hogy a jogsértő személyekkel szemben a rendőrség szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményez.

A rendőrség és az MLSZ közös nyilatkozatban kéri a sportbarátok megértését, a biztonsági szabályok betartását, és azt, hogy mindenki sportszerű szurkolással járuljon hozzá a magyar futballválogatott sikeréhez, valamint Magyarország jobb megítéléséhez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek azt is elmondta, hogy a szurkolók által használt transzparensek, pirotechnikai eszközök bevitelének korlátozása csak a magyar-norvég mérkőzésre vonatkozik, de ez “egy olyan hosszú távú együttműködés alapja, amelyet több hazai mérkőzésre is kiterjeszthetnek”.

A múlt szombati Pécs-MTK labdarúgó-mérkőzést a játékvezető a 79. percben félbeszakította, miután partjelzője tudatta vele, hogy a lelátón feltűnt a “Felvidék kitartás” szövegű drapéria, a pécsi szurkolótábor felől pedig szlovákellenes bekiabálásokat hall.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik