Élet-Stílus

Másodszor is kikaptak Nowitzkiék

Az elődöntők vesztes csapatai csütörtökön csaptak össze helyosztó mérkőzéseken: a tét az ötödik hely. A franciák és a törökök nyerni tudtak, így a litvánok illetve a németek a már csak a hetedik hely megszerzésével vigasztalódhatnak.

A német és francia válogatott kiegyenlített mérkőzést vívott egymással, és csak az utolsó másodpercekben dőlt el, ki játszhat az ötödik helyért szombaton.

A németek 20 másodperccel a vége előtt még 73-70-re vezettek, ám a 24 pontig jutó Dirk Nowitzki kihagyta a meccslabdát. A franciák egy triplával egyenlítettek, majd labdát szereztek: a taktikai okokból gyorsan lefaultolt játékos azonban mind a két büntetőt elrontotta. Újra a németeknél volt a lehetőség, de Nowitzkiék ismét eladták a labdát. A franciák ezt az alkalmat már kihasználták, és a hátralévő két másodpercben már nem tudták a németek megfordítani a megnyertnek hitt helyosztót.

A török-litván összecsapás jó pár fordulatot tartogatott a szurkolóknak. A meccs kezdete a törököknek sikerült jobban, ám a második negyedben mindössze 4 pontra voltak képesek, így a félidő 27-23-as litván vezetéssel zárult. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a küzdelem, de a hosszabbításban már hengereltek a törökök.

Eredmény, az 5-8. helyért:
Franciaország-Németország 75-73
Törökország-Litvánia 95-84 (hosszabbítás után)

A további program:
Péntek:
Egyesült Államok-Görögország 9:30 ó (elődöntő)
Argentína-Spanyolország 12:30 (elődöntő)
Szombat:
Franciaország-Törökország 9:30 ó (5. helyért)
bronzmérkőzés: 12:30
Vasárnap:
Németország-Litvánia 9:30 ó (7. helyért)
döntő: 12:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik