Élet-Stílus

Tovább maradnak Picasso és Rembrandt képei

A Szépművészeti Múzeum meghosszabbította két időszaki kiállítását: a Picasso szerelmei című kamaratárlat szeptember 17-e helyett október 1-én zár, míg a Rembrandt 400 című kiállítás egy hónappal tovább, október 29-ig látogatható.

Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályának helyettes vezetője elmondta az MTI-nek: az intézmény vezetősége a nagy érdeklődésre való tekintettel döntött úgy, hogy a tervezettnél tovább lesz majd látható a két kivételes szépségű tárlat. Ezzel egyidejűleg megszűnik az időszaki kiállítások miatt bevezetett rendkívüli hétfői múzeumi nyitva tartás, és visszaáll a hagyományos rend: a múzeum hétfőnként zárva tart. Viszont csütörtökönként továbbra is este 10-ig van nyitva a Szépművészeti Múzeum.

A Géniuszok és remekművek című kamarakiállítás-sorozat részeként látható Picasso szerelmei című tárlatot augusztus 1-i megnyitása óta több mint 30 ezren, míg a Rembrandt 400 című, a holland művész születésének 400. évfordulója alkalmából július 1-én nyitott grafikai kiállítást 50 ezren csodálták meg eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik