Élet-Stílus

Lékó visszatér a válogatottba

Kedden délután sajtótájékoztató keretében ismertették a szerdán kezdődő, miskolci Lékó Péter-Anatolij Karpov nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzés programját és érdekességeit, s egyúttal bejelentették: a magyar játékos visszatér a válogatottba.

Káli Sándor, a rendező város polgármestere azt mondta: szeretné, ha a borsodi megyeszékhely a jövőben a sportág fővárosává válna, ennek szellemében támogatták a párosmérkőzést.

Carsten Hensel, Lékó menedzsere újságírói kérdésre válaszolva bejelentette, hogy pártfogoltja – aki nem vett részt a május-júniusi torinói sakkolimpián – visszatér a magyar válogatottba. A menedzser ennek részleteiről elárulta, hogy voltak nézeteltéréseik a hazai szövetséggel, de most már előretekintenek. Lékó egyébként a közelmúltban hosszabb beszélgetést folytatott Káli Sándorral, aki – annak fejében, hogy Miskolc város szponzorokkal kiegészülve minden évben biztosítja a mostanihoz hasonló párosmérkőzés anyagi hátterét – arra kérte, hogy ismét álljon a nemzeti csapat rendelkezésére. Hensel elmondta: a polgármester kívánságát tiszteletben tartják, így a jövő évi, Görögországban sorra kerülő csapat Európa-bajnokságon és a 2008-as sakkolimpián Lékó ismét tagja lesz a magyar válogatottnak.

A sajtótájékoztatón Lékó és az orosz Anatolij Karpov is kijelentette, hogy szerdától elszánt küzdelmet, változatos partikat vár, s mindketten mosolyogva tették hozzá: győzzön a jobbik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik