Élet-Stílus

Ellopták a Robin Hood film mesterkazettáit

Ellopták az angol produkcióban Fóton készülő Robin Hood című film mesterkazettáit a Mafilm Rt.-től bérelt épületből; a rendőrség nyomoz az ügyben – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Papp Judit elmondta, hogy a bejelentés még augusztus elején érkezett, és azóta minden részletre kiterjedő nyomozást folytatnak az erre szakosodott bűnügyi szakemberek.

A Mafilm egy magát megnevezni nem kívánó vezető beosztású tisztségviselője elmondta: a játékfilm forgatása márciusban kezdődött, napi 150 szereplőt foglalkoztatnak, s a film a tervek szerint szeptemberre készül el a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójaként, a Midatlatic RH magyar kft. bonyolításában.

Eddig annyit lehet tudni – közölte a filmes vezető –, hogy a 150 kazettát egy helyiségében tárolták, az oda vezető folyosó ajtaja azonban rendszeresen nyitva volt, az ajtót védő vasrácsot sem mindig zárták le. Így viszonylag könnyen hozzá lehetett férni a kazettákhoz, bár a bőröndnyi csomagot aligha lehetett feltűnés nélkül elvinni.

Hozzátette, az már csak belső szóbeszéd, hogy a producer cég akár 15 millió forintot is hajlandó lenne fizetni a mesterkazetták visszaszolgáltatójának. Az azonban még rejtély, hogy ezekről a kazettákról készült-e merevlemezre másolat, aminek eredményeként az eddigi forgatási anyag mégiscsak meglenne – állítja a szakember.


Az Index információi szerint a 13 részes Robin Hood-sorozat 8 millió fontos (3,3 milliárd forint) büdzséből készül. Az angol Mirror és Sun lapok feltételezése szerint a kazettákat egy stábtag lophatta el, hiszen a szalagnak nincs forgalmi értéke. Pap Judit őrnagy a Pest megyei főkapitányságról azonban nem erősítette meg az információt, annyit azonban elmondott, hogy lopás miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik