Élet-Stílus

Mégsem mond le a kaposvári színház igazgatója

Az elterjedt híresztelésekkel ellentétben nem mond le igazgatói állásáról a kaposvári Csiky Gergely Színház élén álló Babarczy László - közölte az MTI kérdésére a teátrum művészeti titkára hétfőn.

Kamarell Márta kifejtette: a direktor hároméves mandátuma 2007. június 30-án, az évad végén jár le, és a törvény előírása értelmében új pályázatot ír ki a kaposvári önkormányzat az igazgatói tisztség betöltésére.Hozzátette: Babarczy László már három éve bejelentette, hogy a ciklus lejártával nem pályázik ismét.

A direktor az augusztus 22-ei évadnyitó társulati ülésen azt mondta: “… vezetőváltás előtt áll a Csiky Gergely Színház társulata az idei évadban”.

Hausz Árpád, az önkormányzat kulturális irodavezetője megerősítette: ez év novemberében kiírják az igazgatói pályázatot, és decemberben várhatóan már meg is nevezik az új vezetőt.

“Az évad végéig Babarczy László igazgatja a színházat, és az újonnan választott direktorral közösen készítik elő a 2007-2008-as időszak szakmai teendőit” – mondta az irodavezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik