Élet-Stílus

A NASA elhalasztotta az Atlantis kilövését

A NASA 24 órával elhalasztotta a Atlantisz amerikai űrrepülőgép vasárnapra tervezett indítását, hogy mérnökei fel tudják mérni az űrrepülőgép floridai indítóállását ért villámcsapás okozta esetleges károkat.

A NASA szóvivője elmondta, hogy a helyi idő szerint hétfő délután 15.04 percre (közép-európai idő szerint 21.04) történt halasztás lehetővé teszi a repülésirányítók számára, hogy elemezzék az űrrepülőgép számítógép rendszeréből kapott adatokat, a földi berendezéseket, amelyeket a pénteki villámcsapás károsíthatott. Az Atlantis 17,5 tonnányi anyaggal a fedélzetén folytatná a Nemzetközi Űrállomásnak a Columbia űrrepülőgép katasztrófája miatt négy éve félbehagyott építését.

Meteorológusok már korábban jelezték, hogy megnőtt annak a veszélye, hogy a rossz időjárás miatt nem indulhat el vasárnap a tervezett időpontban az Atlantis amerikai űrrepülőgép. Prognózisaik ugyanis felhőket, esőket, sőt viharokat jósoltak az indulás tervezett idejére a floridai Cape Canaveral űrrepülőtér környékére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik