Élet-Stílus

Martins Newcastle-ben, erősít a Valencia

Eldőlt, hogy a Newcastle Unitedban folytatja pályafutását Obafemi Martins, az Internazionale nigériai labdarúgója. A Chelsea-hez szerződött Khalid Boulahrouz pótlására egy másik holland válogatottat igazolt a Hamburger SV.

A 21 éves Martins öt évre kötelezte el magát a szigetországi klubhoz, amely 15 millió eurót fizetett érte. A csatár az elmúlt szezonban még stabil embernek számított a milánói kék-feketéknél, ám a klub a nyári átigazolási időszakban megszerezte Hernán Crespót és Zlatan Ibrahimovicot is, így a válogatott játékosnak minden bizonnyal csak a cserepadon jutott volna hely.

Holland helyet holland

A Bundesligában szereplő Hamburger SV leigazolta Joris Mathijsent, az AZ Alkmaar holland válogatott labdarúgóját. A 26 éves védőnek – akiért tízmillió eurót fizet a klub – honfitársát, a Chelsea-hez távozott Khalid Boulahrouzt kell pótolnia a hátsó alakzat tengelyében. Thomas Doll együttese az Osasunát búcsúztatva bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, s egy belső védő megszerzése a vezetők első számú feladata volt.

Egy másik holland a skót Celtic Glasgow-ban folytatja pályafutását. A PSV Eindhoven holland válogatott labdarúgója, Jan Vennegoor of Hesselink hároméves szerződést kötött a klubbal, amely ötmillió fontot fizetett a hollandoknak a 27 éves támadóért.

Bevásárolt a Valencia

Joaquin, a spanyol labdarúgó-válogatott középpályása a Real Betis együttesétől a Valenciához igazol. Spanyol médiaértesülések szerint a klub 25 millió eurót – ami új rekord az egyesület életében – fizet a 25 éves játékosért, aki csütörtök délután esik át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Joaquin 42-szer szerepelt a spanyol nemzeti csapatban, és pályára lépett a nyári, németországi világbajnokságon is. A Valencia korábban már leigazolta a csatársorba a rutinos Fernando Morientest és az olasz Francesco Tavanót, illetve a balhátvéd posztjára Asier Del Hornót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik