Élet-Stílus

A FIFA megbüntette a togói szövetséget

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 100 ezer svájci frankra büntette a togói szövetséget a németországi világbajnokságon történt botrány miatt.

Otto Pfister szövetségi kapitány június 9-én – éppen a világbajnokság kezdetén – bejelentette lemondását, mert a prémiumok kapcsán komoly nézetkülönbség alakult ki a delegáció vezetői és a futballisták között, ennek nyomán pedig nem tudta rávenni a játékosokat az intenzív edzésre. A keret tagjai fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A togói szövetség ezen igényeket túlzónak tartotta, és megtagadta a teljesítést. Három nappal később a futballisták kérésére visszatért a gárdához a tréner, de a csapat pont nélkül fejezte be vébészereplését.

Később Assogbavi Komlam, a togói szövetség főtitkára kijelentette: a szakvezető tehet mindenről, a káosz azért alakult ki, mert Pfister alkoholista. A német szakember beperelte Komlamot.

A FIFA azért hozott elmarasztaló ítéletet a togóiakkal szemben, mert megítélése szerint a vezetők és játékosok Németországban tanúsított viselkedése méltatlan volt egy világbajnoki résztvevőhöz..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik