Élet-Stílus

Bevásárlókörúton a Milan

Az olasz csapat kiharcolta a BL-főtábláján való szereplést, és a nagy feladatokra tekintettel meg akarja erősíteni a keretét. Sevcsenko távozása után elsősorban a csatárposztra keresnek valakit.

Az egyesület kasszája, Andrij Sevcsenko eladása óta dugig van, hiszen a Chelsea 50 millió eurót fizetett az ukrán csatárért. Az Milan a hírek szerint a brazil Fenomént, Ronaldót szemelte ki magának.

Sevcsenko helyett Ronaldo

Az olasz klub alelnöke a napokban Madridba repült, hogy személyesen tárgyaljon a brazil klasszis leigazolásáról. A nem túl baráti – néhány hete a Milan ‘hadat üzent’ a királyi gárdának – megbeszélések eredményéről egyelőre nincsen hír. A Real új elnöke, Ramon Calderon még megválasztása előtt megígérte, hogy Madridba csábítja Kakát. A Milan természetesen nem engedte el a középpályást, és egy Ronaldo-Kaká cserét is elutasított.

Kakát már csak azért is nehéz lenne megszerezni, mert a fiatal klasszis idén nyáron 2011-ig aláírt a rossonerikhez. A brazil ráadásul már szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőiben, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban már nem léphetne pályára a legrangosabb európai klubsorozatban a Real színeiben.

Ronaldo esetében más a helyzet. A Realnál igen erős a konkurencia a csatárposzton, miután a klub nyáron leigazolta 15 millió euróért Ruud van Nistelrooy-t. A holland mellett nem szabad elfeledkezni a két fiatal brazil sztárról, Robinhóról és Julio Baptistáról illetve a Antonio Cassanóról sem. “Ha Ronaldo menni akar, akkor el kell fogadnunk a döntését.” – jelentette be Calderon. “Megnézzük mit ajánl a Milan.”

Vigaszként Buffon?

Ha a Fenomént mégsem sikerül leigazolni, akkor a Gazzetta dello Sport információi szerint Barcelonában folytatnák a bevásárlókörutat. A lap úgy tudja, hogy Samuel Eto’o nem érzi különösebben jól magát a katalán csapatnál, és szívesen folytatná máshol. Az persze nem tűnik valószínűnek, hogy a BL-győztes Barca elengedi a legeredményesebb játékosát.

Az olasz lap úgy tudja, hogy a milánóiak listáján szerepel még Gianluigi Buffon is. Ha sem Ronaldót, sem Eto’o nem sikerült elcsábítani, vigaszként az olasz válogatott kapusát prezentálná a rajongóknak a klub.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik