Élet-Stílus

Szeptemberben kezdődik az FTC pere

Szeptember 5-én tárgyalja a Fővárosi Bíróság a Ferencváros beadványát, melyben a fővárosi klub a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó bizottságának határozata ellen élt jogorvoslati kérelemmel - tájékoztatta az MTI-t Petró László, a zöld-fehér egyesület jogásza.

Az MLSZ illetékes testülete többhónapos huzavona után július 25-én kizárta az élvonalból a Ferencvárost, így az elmúlt idényben hatodik helyen végző együttes a döntés nyomán az NB II Keleti csoportjában szerepel.

A zöld-fehérek nem nyugodtak bele a határozatba, melyet jogszerűtlennek tartanak, és három fórumon, az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon harcolnak az igazukért.

“Egyelőre annyi biztos, hogy szeptember 5-én elkezdődik a bírósági tárgyalás, az ítélethozatal időpontját nem lehet megjósolni” – mondta Petró a távirati irodának. “Ha a rendelkezésre álló dokumentumok elegendőnek bizonyulnak a bíró számára az ítélethirdetéshez, akkor gyorsan lezajlik az eljárás, viszont, ha kiegészítő bizonyítékokra lesz szükség, vagy további vizsgálatokat kell lefolytatni, akkor több hónapig elhúzódhat az ügy.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik