Élet-Stílus

Sorban dőlnek ki a Liverpool sztárjai

Elégedett a Liverpool vezetőedzője, mert az együttese bejutott a BL csoportkörébe. A sikert azonban drágán meg kellett fizetnie a gárdának, hiszen két újabb játékos is kidőlt a sorból.

Az ötszörös BEK-, illetve BL-győztes Liverpool kedden este 1-1-es döntetlent játszott az izraeli Maccabi Haifa ellen, és így 3-2-es összesítéssel az elitliga főtáblájára került.

Az angol csapat Peter Crouch góljával szerzett vezetést, amit Roberto Colautti, az izraeliek argentin játékosa egyenlített ki, beállítva a végeredményt. „Nehéz mérkőzés volt, de nagyszerű érzés, hogy kvalifikáltuk magunkat a csoportkörbe. Nagyon boldog vagyok. Ennél csak jobban fogunk játszani” – mondta a spanyol tréner, akinek komoly fejtörést okozhat a sérültek egyre hosszabb listája.

A Premier League hétvégi nyitányán John Arne Riise és Jamie Carragher is összeszedett kisebb sérülést, akárcsak Mohamed Sissoko és Stephen Warnock a keddi BL-visszavágón. Az előbbi állapota tűnik súlyosabbnak; feltehetően két-három hétig nem is számíthat a mali válogatottra Rafael Benitez. Ráadásul az egyik friss igazolás, Gabriel Paletta sincsen még bevethető állapotban.

A spanyol szakember tisztában van azzal, hogy a csapata még nem százszázalékos: „Sok munkánk lesz még, a sérültek pótlása sem könnyű feladat, ráadásul a gondokkal nehezített felkészülési időszakban sem tudtuk elvégezni az előre eltervezett munkát, így kondicionálisan jókora lemaradásuk van a futballistáknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik