Élet-Stílus

Megújul vagy feloszlik a Kispál?

Felmerült, hogy 2007-ben megszűnik a Kispál és a borz, most úgy tűnik megpróbál megújulni a zenekar. Az biztos, hogy kirúgták a dobost, és a jövőben Lecsó csak a „csendes-ülős” koncerten gitározik.

Hétfőn a zenekar honlapján Lovasi András avatta be a rajongókat a részletekbe. Mint írja, 2004 végétől a zenekar kreatív energiái, lelkesedése eltűnni látszottak, különösen Kispál András (gitáros-zeneszerző) passzivitása volt látványos. Mindenki elégedetlen volt a legutóbbi lemezzel is kicsit. „A régi doktrína alapján (mely szerint addig maradunk együtt, amíg együtt jobb ötleteink vannak, mint külön-külön) 2005 végére felmerült a zenekar feloszlása, mondjuk 2007-ben a jubileumi koncert után.” Idén több jól sikerült koncertje volt a zenekarnak, végül is június elején Lovasi és Kispál eldöntötte, hogy újra kitalálják a zenekart.

A bejegyzésből kiderül, hogy 2005 végére megromlott Lovasi és Michael Zweckerx, dobos viszonya. Hogy miért, azt ugyan Lovasi nem árulja el („nem lenne túl elegáns leírni”), mindenesetre – szintén hétfőn – elég sértett hangon a dobos utolsó bejegyzésében megerősítette, hogy nem tagja többé a Kispálnak.

A Kispál és a borz mindenestre novemberben 3-4 normál, és 8-10 csendes ülős koncertet ad. Év végére várható egy háromdalos maxi (lehet, hogy csak az interneten) és egy új klip is. Jövő tavasszal pedig egy klubturné, nyáron „erősen megritkított” fesztiválok. Ősszel jön ki az új lemez, és egy 20. jubileumi koncert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik