Élet-Stílus

Hatvanezren voltak a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Sikeres volt a hetvenöt éves Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, az előzetes adatok szerint mintegy hatvanezren látták a Dóm téren és az újszegedi szabadtéri színpadon az előadásokat, és a jegybevétel is a tervezett 250 millió forint körül alakult.

A produkciók átlagos látogatottsága 90 százalék körül alakult, teljes teltház volt a Rudolf című musical hat és a Csárdás királynő három előadásán – közölte Herczeg Tamás, a fesztivált szervező kht. igazgatóhelyettese kedden az MTI-vel.

Hozzátette: a tavaly újraindult újszegedi szabadtéri színpadon a repertoár darabot, a János vitéz című daljátékot zsúfolt ház mellett játszották, s jól vizsgázott az egyik legnépszerűbb magyar vígjáték, a Liliomfi is.

Sikeresnek bizonyultak a fesztivál idei új kezdeményezései is: az előadások után ingyenes térzenei koncert várta a vendégeket, az augusztus 20-i Bánk bán előadást pedig több ezren nézték a fesztivál helyszínéhez közeli téren felállított kivetítőn – tudatta Herczeg Tamás.

A fesztivál szervezői minden eddiginél korábban, már szeptember elején meghirdetik a jövő évi műsort. Ez a záloga annak, hogy – a nemzetközi utazásszervező cégek segítségével – a külföldi vendégek száma is jelentősen megnőjön a szabadtéri játékokon – mondta a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik