Élet-Stílus

BL: a végső sikerben bízik Lehmann

A német válogatott első számú kapusának a klubcsapata szerda este próbálja meg kiharcolni a főtáblára jutást a Dinamo Zágráb ellen. Lehmann szerint az Arsenal idén képes lesz a tavalyinál is jobban szerepelni a legrangosabb nemzetközi kupában.

Arsene Wenger csapata tavaly májusban kapott ki a Barcelonától a Bajnokok Liga döntőjében. Már a mérkőzés elején, a 18. percben leküldték a pályáról a német kapust, miután szabálytalankodott Samuel Eto’o-val. Az angolok emberhátrányban megszerezték ugyan a vezetést, de a második félidőben kétszer is betalált a Barcelona.

„Mindent megnyerhetünk”

Lehmann szerint a csapat idén még a tavalyinál is jobban teljesíthet a BL-ben: „Meg vagyok arról győződve, hogy minden tornán, amin elindulunk, esélyesnek számítunk, ha már az első pillanattól kezdve koncentrálunk. És ez nemcsak a Bajnokok Ligájára, hanem az angol bajnokságra is vonatkozik. Azt hiszem, a tavalyi év rengeteg önbizalmat adott a csapatnak” – mondta a hálóőr. Az Arsenal a tavalyi BL-menetelés során a Real Madridot és a Juventust is kiejtette.

A csapat szerdán a Dinamo Zágrábbal mérkőzik, és az első mérkőzésen, idegenben elért 3-0 azt jelenti, hogy csak valamilyen csoda folytán nem kerül a főtáblára a londoni csapat.

Bajban a tartalékos Milan

A selejtezőben érintett sztárcsapatok közül a tavalyi győztes angol Liverpool, az olasz bundabotrányban érintett AC Milan, illetve a spanyol Valencia is már kedden pályára lép. Legnehezebb helyzetben egyértelműen utóbbi együttes van ebből a „trióból”, ugyanis az első mérkőzésen meglepetésre 1-0-ra kikapott a Bodnár Lászlóval szereplő osztrák Red Bull Salzburg otthonában.

Az angol és az olasz sztárgárda egyaránt egygólos előnnyel várja a második mérkőzést: a Liverpool az izraeli Macabbi Haifát 2-1-re, a Milan pedig a szerb Crvena zvezdát 1-0-ra verte hazai pályán. A szigetországi csapat helyzete annyival könnyebb, hogy a háborús helyzet miatt Haifa helyett Kijevben kell megmérkőznie riválisával, így a Macabbi is idegenben játszik.

Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló, második mérkőzés
Kedd:
Macabbi Haifa (izraeli)–Liverpool (angol) (az első mérkőzésen: 1-2) (a mérkőzést Kijevben rendezik)
Osasuna (spanyol)–Hamburger SV (német) (0-0)
Crvena zvezda (szerb)–AC Milan (olasz) (0-1)
Benfica (portugál)–Austria Wien (osztrák) (1-1)
FC Valencia (spanyol)–Red Bull Salzburg (osztrák) (0-1)

Szerda:
Szpartak Moszkva (orosz)–Slovan Liberec (cseh) (0-0)
Arsenal (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) (3-0)
FK Mlada Boleslav (cseh)–Galatasaray (török) (2-5)
Steaua Bucuresti (román)–Standard Liege (belga) (2-2)
Ruzomberok (szlovák)–CSZKA Moszkva (orosz) (0-3)
Rabotnicki Skopje (macedón)–Lille (francia) (0-3)
Legia Warszawa (lengyel)–Sahtar Doneck (ukrán) (0-1)
Ajax Amsterdam (holland)–FC Köbenhaven (dán) (2-1)
AEK Athén (görög)–Heart (skót) (2-1)
Fenerbahce (török)–Dinamo Kijev (ukrán) (1-3)
Chievo (olasz)–Levszki Szófia (bolgár) 21 ó (0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik