Élet-Stílus

Bedurvul a Skoda Octavia

Marconább Octavia-változatot dob piacra a Skoda. Az Octavia Scout kétféle motorral lesz csak kapható, és 4 centivel magasabban hordja a hasát, mint a sima kombik.

A Skoda bemutatta az Octavia Scout nevű változatát. Tavaly áprilisban már írtunk az emelt hasmagasságú és műanyag elemekkel feldobott autóról, most pedig megjelentek a gyári képek az újdonságról.

A Scout az eleve megemelt Octavia 4×4-nél 16 milliméterrel magasabban áll, a sima kombinál 4 centivel nagyobb a hasmagassága. A terepjárást kartervédő és hátsó védőlemez segíti, a kerékjáratokat műanyag betét védi az ágaktól.

Az összkerék-hajtás marad a Haldex-kuplungos megoldás, amely automatikusan osztja el az erőt az első és a hátsó kerekek között. A várhatóan szériában járó 17 colos könnyűfém kerekek bírják a terepes igénybevételt a gyár szerint.

Kétféle motor lesz majd az autóhoz, mindkettő ismert már most is. A 2.0 FSI 150 lóerős, ennél valószínűleg sokkal népszerűbb lesz a kétliteres TDI 140 lóerővel. A bemutató ideje az őszi Párizsi Autószalon, az autó forgalmazása jövő év elején indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik