Élet-Stílus

Kilenc aranynál tartunk

A magyar versenyzők három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a vasárnap délelőtti 500 méteres döntők során a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Mindhárom női számban hazai siker született: Benedek Dalma k-1-ben, a Kovács Katalin, Janics Natasa duó k-2-ben bizonyult a legjobbnak és a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Fazekas Krisztina összeállítású kajaknégyes is első lett, miután óriási csatában megelőzte a németeket. Benedek a szombati 1000 m után duplázott, Kovács és Janics pedig már négy aranyéremnél jár a vb-n, ráadásul a délutáni 200 méteres döntőkben is érdekeltek két számban.

A Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila, Bozsik Gábor összeállítású férfi kajaknégyesről kellemes meglepetésre ezüstérmet szerzett, a Kozmann György, Kolonics György kenus és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó pedig az ezres győzelem után ezúttal egyformán harmadik lett.

A Csabai Edvin, Fürdök Gábor, Pulai Imre, Novák Ferenc alkotta kenus kvartett ötödik, Benkő Zoltán (k-1) pedig hatodik lett, míg Mike Róbert a 13. helyen végzett a kenu egyesek versenyében, miután a szám B fináléjában a negyedikként zárt.

A 200 méteres döntőket 15 órától (a B döntőket 14:15-től) rendezik, a vb a legrövidebb táv fináléival zárul.

Nyilatkozatok
Benedek Dalma (k-1 500 méteren aranyérmes): Sokkal nehezebb volt ez a verseny, mint a szombati 1000 méteres. Nem tudtam úgy evezni, ahogy elterveztem, de persze nincs semmi baj, hiszen így is nyertem. Hajlamos vagyok arra, hogy ha megvan az ezres győzelem, egy kicsit kiengedek, éppen ezért örülök annak, hogy most is sikerült nyernem. Híresen rossz rajtoló vagyok, de úgy érzem, most jól eljöttem a mezőnnyel, azután pedig mentem ahogy bírtam. Ebben az évben az Európa-bajnokságon és itt a világbajnokságon is megnyertem mindkét számot, de remélem, nem ez a csúcs.

Kolonics György (Kozmann Györggyel c-2 500 méteren bronzérmes): Nagyon örülök a harmadik helynek. Maximális pályát mentünk, ennél jobb most nem lehetett. Azt az előfutamok alapján tudtuk,
Kilenc aranynál tartunk 1

A Janics-Kovács duó négynél tart (MTI)

hogy az oroszok nagyon gyorsak, a németeket egy kis szerencsével megverhettük volna, de hátrébb is végezhettünk volna. Ha valaki garantálja a világbajnokság előtt, hogy egy arany- és egy bronzérmet szerzünk, habozás nélkül elfogadom, el se jövök a versenyre. Sőt már egy bronz is megfelelt volna. Így azért sokkal jobb. Ami a jövőt illeti, két évig, a pekingi olimpiáig még biztosan folytatom.

Kovács Katalin (Janics Natasával k-2-ben, illetve a k-4 tagjaként 500 méteren aranyérmes): Most a páros nem volt annyira kemény, mint szombaton 1000 méteren, ezért maradt bennünk erő a négyesre is. Többen mondták utána, hogy milyen szoros csata volt, de ezt belülről nem érzékeltem. Láttam a németeket, de úgy éreztem, hogy biztos a győzelem. A délutáni 200-as futamokra is maradt még bennünk erő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik