Élet-Stílus

Simán nyertük az Unicum Kupát

Kemény Dénes legénysége harmadik mérkőzésén is fölényes győzelmet aratott a margitszigeti Hajós uszodában: a hollandokat 12-9-re verte, így százszázalékos teljesítménnyel tartotta itthon - történetében nyolcadszor - az Unicum Kupát.

kapitányi “vetésforgó” alapján ezúttal a három kapus közül Szécsi Zoltánt, a mezőnyjátékosokból pedig a balkezes szélsőt, Kiss Csabát és a center Hárai Balázst nélkülöző hazai gárda 2-0-ról felengedte riválisát 2-2-re, 4-2-ről 4-4-re, 6-4-ről pedig 6-6-ra. A meccs második felében viszont már részben az történt, mint a szlovénok (23-3) és az oroszok (14-4) ellen: tetemes mennyiségű és szebbnél szebb találatok sora következett. Az első két negyed felejthető játéka után szükség is volt gólokra a harcos és végül 7-12-ről szépítő hollandokkal szemben.

Magyarország-Hollandia 12-9 (4-3, 2-3, 4-1, 2-2)
A magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Molnár 3, Steinmetz Á., Madaras 2-2, Biros, Varga Dénes 1-1

Korábban: Oroszország-Szlovénia 14-8

Az Unicum Kupa végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Oroszország 4
3. Hollandia 2
4. Szlovénia 0

Kemény Dénes Eb-csapatot hirdetett

A center Hárai Balázs, a balkezes Kiss Csaba, a kapusok közül pedig Baksa László maradt ki – jelentette be a hollandok elleni Unicum Kupa-mérkőzést követően Kemény Dénes kapitány, miután kijelölte szűkített, 15 fős keretét a szeptember 1. és 10. közötti belgrádi Európa-bajnokságra.

Elmondása szerint pénteken az oroszok elleni, briliáns játékot követően állt össze végleg a fejében a Szerbiába utazó társaság. A hollandokkal vívott, dekoncentráltabb játékot hozó mérkőzés tapasztalatai csak annyit módosítottak, hogy a fegyelmezetlenkedő, végleg kiállított – így a válogatottat 4 percig emberhátrányba hozó – Varga Dénes tagja lett ugyan az Eb-csapatnak, de pénzbüntetést és afféle utolsó figyelmeztetést kapott.

“Világversenyen egy ilyenen elmehet a meccs” – dohogott a szövetségi kapitány. “Ráadásul nem ez az első kihágása. Végül kecske-káposzta döntést hoztam, fájdalmas pénzbüntetést róttam ki rá, s ha ez sem bizonyul elegendőnek, lemondok róla, bármennyire tehetséges is.”

A kérdésre, mennyire volt nehéz a mostani csapatkarcsúsító döntést meghoznia, Kemény Dénes azt mondta: “Mivel az olimpiai ciklus félidejében vagyunk, nem volt annyira nehéz, hiszen az Eb után visszakerülhet az is a válogatottba, aki most kikerült onnan. Persze nagy a tét most is, de nem akkora, mint közvetlenül az olimpia előtt.”

A magyar Eb-csapat:
Kapusok: Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik