Élet-Stílus

Éremeső Szegeden

A szombat délutáni 1000 m-es döntők során hat arany- és egy bronzérmet szereztek a fantasztikusan teljesítő magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Egyesben győzött a kajakos Benedek Dalma (ez volt a sportág hazai történetének 140. vb-elsősége) és mindhárom páros – a Kozmann György, Kolonics György kenus, valamint a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó – a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A két kajaknégyes – a Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta férfi, illetve a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Keresztesi Alexandra összeállítású női – sem talált legyőzőre, Vajda Attila (c-1) pedig harmadikként zárt.

A fiatal kenus egység – Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor – hatodik lett, Benkő Zoltán pedig 10. helyen végzett a kajak egyesek versenyében, miután megnyerte a B finálét.

A délelőtti 200 m-es elő- és középfutamok során eldőlt, hogy a legrövidebb táv vasárnap délutáni döntőiben nyolc hazai egység szállhat vízre. A Kovács Gergely, Végh Attila kenus, valamint a címvédőként induló Kovács, Janics kajakos duó, illetve a három négyes (kajak: Beé István, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Babella Balázs, illetve Paksy, Kovács, Janics, Patyi Melinda, kenu: Balázs Péter, Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál) már az előfutamban kiharcolta a legjobb kilenc között való szereplés jogát. Az újra vízre kényszerülők közül Paksy (k-1) megnyerte középfutamát, Boros Gergely (k-1) és Bozsik Attila (c-1) pedig egyformán másodikként zárt, így mindhárman biztosan kerültek a fináléba. Nem sikerült viszont a továbbjutás a Sík Márton, Csamangó Attila kettősnek (k-2), amely szoros versenyben lemaradt az első két helyről, harmadikként zárt és időeredménye sem volt elég a fináléba kerüléshez.

Vasárnap, a vb zárónapján 10 órától az 500 m-es (B döntők 9-től), 15 órától pedig a 200 m-es (B döntők 14:15-től) finálékat rendezik a Maty-éren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik