Élet-Stílus

Újra a brazil keretben Ronaldinho és Kaká

A középpálya két világklasszisa, Ronaldinho és Kaká is helyet kap a brazil labdarúgó-válogatottban a jövő hónapban Argentína együttesével vívandó barátságos mérkőzésen.

Ugyancsak számít a dél-amerikaiak új szövetségi kapitánya, az egykori kiváló futballista, Dunga a két játékosra a szeptember eleji, Wales elleni összecsapáson is. Nincs viszont a keretében továbbra sem Ronaldo, mivel a Real Madrid csillaga még lábadozik az egy hónappal ezelőtti kisebb lábműtétéből.

Dunga azután döntött amellett, hogy az FC Barcelona sztárját, a legutóbbi idényben a világ legjobbjává választott Ronaldinhót és a kisebb huzavona után az AC Milanban maradó Kakát is meghívja a selecaóba, hogy csapata a szakvezető bemutatkozó mérkőzésén, szerda este Oslóban 1-1-re végzett Norvégia legjobbjaival szemben. Ha netán addig nem is, a látottak alapján nyilvánvalóvá válhatott számára, hogy a szeptember 3-i, Argentína, majd a két nappal későbbi, Wales elleni meccsen bajba kerülhet egy javarészt újoncok, és eddig jobbára a tartaléksorban szereplő játékosok alkotta gárdával, magyarán: erősítenie kell.

A norvégiai döntetlent játszó együttesében a nyári, németországi világbajnokságon a negyeddöntőben elvérző brazil válogatott alapemberei közül csupán a két középső védő, Lúcio és Juan kapott helyet.

A szeptemberi meccsekre jelölt keret
Kapusok: Gomes (PSV Eindhoven), Fabio (Cruzeiro)
Védők: Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayern München), Luisao (Benfica), Alex (PSV Eindhoven), Cicinho (Real Madrid), Maicon (Internazionale), Gilberto (Hertha BSC), Marcelo (Fluminense) középpályások: Gilberto Silva (Arsenal), Edmílson (FC Barcelona), Dudú Cearense (CSZKA Moszkva), Elano (Sahtar Doneck), Julio Baptista (Real Madrid), Kaká (AC Milan), Ronaldinho (FC Barcelona) támadók: Daniel Carvalho (CSZKA Moszkva), Robinho (Real Madrid), Fred (Lyon), Vágner Love (CSZKA Moszkva), Rafael Sobis (Internacional)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik