Élet-Stílus

Öngyilkos lett Landis apósa

Öngyilkos lett a Tour de France-diadala után pozitív doppingtesztet produkált amerikai kerekes, Floyd Landis apósa.

Az 57 éves David Witt – aki ott volt a párizsi célban veje győzelménél – saját kocsijában lőtte főbe magát egy San Diegó-i parkolóházban. „A családot nagyon megrázta a tragédia, és remélik, hogy senki nem zavarja meg a gyászukat” – közölte Michael Henson, a kerekes szóvivője. A férfi tettének indítékai nem ismertek, mivel nem hagyott hátra búcsúlevelet.

Landis az étteremtulajdonos apósát 1998-ban ismerte meg, és egy ideig közös lakásban éltek. Witt ez idő tájt mutatta be lakótársának a lányát, Ambert és nem sokkal később a fiatalok összeházasodtak.

Spanyol lesz a Tour-győztes?

A B próba által megerősített, szabálytalanul magas tesztoszteronszint miatt a tengerentúli kerekest várhatóan megfosztják elsőségétől – ő lesz a franciaországi viadal történetének első bajnoka, akit utólag diszkvalifikálnak –, az UCI pedig két évre eltiltja. A Tour győztese ezt követően az eredetileg másodikként zárt spanyol Oscar Pereiro Sio lesz.

Csapata, a Phonak már közölte, hogy szerződést bont Landisszal. Az ártatlanságát hangoztató, 30 éves Landis korábban már jelezte: amennyiben bűnösnek nyilvánítják, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, és esetleges eltiltása után is folytatni fogja karrierjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik