Élet-Stílus

Új családi egyterű a Seattól

Új családi egyterű a Seattól 1

Három üléssor hét embernek (vezess.hu)




Új családi egyterű a Seattól 2

Egyenesen fut le a csomagtérajtó (vezess.hu)

Várhatóan a Párizsi Autószalonon mutatja be a Seat új egyterűjét, amely az év végén, illetve jövő tavasszal kerül forgalomba Európa országaiban. Bár a kocsi eltér az Altea- és a Toledo-modelltől, az Altea XL nevet kapja majd. A hírek szerint azért, mert a Toledo megváltozik.

Úgy tűnik, a Seat is felismerte, hogy a Leon-, Altea-, Toledo-klónok mellett szükséges lenne egy hagyományosabb modell is, ezért a jövőben a Toledo ismét limuzin karosszériát kaphat. Bár a jelenlegi Toledo hosszabb, mint az Altea, csak csomagtartóban nyújt többet annál.

A Seatnál jelenleg a régi fejlesztésű Alhambra vehető meg hétüléses kivitelben, de a kisebb autók között nincs ilyen lehetőség, holott a konkurencia sok ilyen egyterűt kínál. Elég, ha csak az Opel Zafirára, a Volkswagen Touranra, a Renault Scénicre gondolunk.

Ezt a problémát oldja meg az Altea XL, ugyanis a teltházas színházelőadások mintájára belekerül egy harmadik üléssor is. Egyértelműen a Toledóból alakították ki a kocsit, csak elhagyták a hátuljáról a csomagtérajtó pukliját, s kiegyenesítették a jármű hátulját. A legnagyobb újdonság, kapaszkodjunk meg, a hátsó lámpatest lesz.

102 vagy 150 lóerős benzines és 105, illetve 140 lóerős dízelmotorokkal lehet immár a szomszéd gyerekeivel kiegészülve leteperni a Balatonra. A hagyományos váltók mellett pedig a kettős kuplungú váltó, azaz DSG is lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik