Élet-Stílus

Az Internacional nyerte a Copa Libertadorest

Története során először nyerte meg a Internacional Porto Allegre a dél-amerikai Bajnokok Ligáját, a Copa Libertadorest. A Vörösök az első meccset idegenben hozták, és a visszavágón egy döntetlen is elég volt a klubvilágbajnok és címvédő FC Sao Paulo ellen.

A brazil házidöntő Porto Allegrében megrendezett visszavágóján a két csapat 2-2-re végzett, és miután az Internacional egy hete idegenben győzött 2-1-re, övék lett a trófea. A zsúfolásig megtelt Beira Rio stadionban az a Tinga volt a mérkőzés embere, akit a Borussia Dortmund csábít az óceán másik oldalára.

A hazai együttes a 29. percben Fernandao révén szerezte meg a vezetést (1-0), és az Sao Paulo csak a második félidőben tudott egyenlíteni (1-1). Tinga a 65. minutumban lőtte be az oly fontos második gólt (2-1), de pillanatokkal később igen nehéz helyzetbe hozta a csapatát: a csatár örömében levette a trikóját, amiért megkapta a második sárgáját a németországi világbajnokságról is jól ismert Horacio Elizondótól. A rivális azonban nem tudta megfordítani a meccset: hat perccel a lefújás előtt Lenilson belőtte az egyenlítő gólt (2-2), de többre már nem futotta a címvédő erejéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik