Élet-Stílus

Horváth Gábor és az autogramok

Egészséges önbizalommal szerepelnek a magyarok a kajak-kenu világbajnokságon, különösebb izgalmat még nem lehetett a versenyzők arcán felfedezni. Helyénvaló ez, hiszen az előfutamokból illik továbbjutni, és az eredmények meg is mutatják, hogy ez az elvárás cseppet sem irreális a szurkolók és a szakemberek részéről.

Annak ellenére, hogy a Kammerer-Storcz-Vereckei-Horváth egység a közelmúlt gyengébb szereplése okán felbomlott, nem kell attól tartani, hogy 1000 méteren nagy visszaesés várható. A racicei Eb-n a Sik-Csamangó-Boros-Bozsik kvartett indult és lett hatodik – a Maty-éren 500 méteren indul ez az egység. A leghosszabb távon először mutatkozhat be a Gyökös Lajos-Kökény Roland-Vereckei Ákos-Horváth Gábor összeállítású hajó. Az első ember, a szegedi Gyökös ráadásul eddig csak 500 méteren indult világversenyen.

“Nem történt semmi különös az előfutamban, továbbjutottunk.” – értékelt Horváth Gábor, aki a kajak négyes 1000 méteres egységének tagjaként szintén nem rágta a körmét az első napon. Éppen autogram-osztás előtt-után-közben beszélt az első napról a magyar klasszis. “Infrastrukturálisan sokat fejlődött a pálya, minden versenyző örül ennek, különösen az új kameráknak. A pihenőszobában belenéztem a közvetítésbe, nem rossz. “

A hajó minden tagjának ez az egyetlen versenyszáma (ez Vereckei Ákos szempontjából a legmeglepőbb, de Benkő Zoltán csütörtöki teljesítménye mindenkit meggyőzött arról, nem véletlenül győzte le a kétszeres olimpiai bajnokot), így nem is kell másra koncentrálniuk a fiúknak. “Ismerjük egymást, mint a saját tenyerünket, nincs különösebb izgalom bennünk. Húsz éve kajakozom, lassan tizenöt éve az élvonalban, bírom a gyűrődést. Nagyon szeretnénk az első háromban végezni. ” Ez sikerülhet is a fiúknak, a középfutamba pont a harmadik idővel jutottak be Horváthék, csak a németek és a szlovákok végeztek előttük.

Arra a kérdésre, hogy mennyi időt szán az autogramok osztására, frappáns választ ad a lányok egyik kedvence: “Majd meglátjuk, hogy a döntőben hol végzünk, és ha szükség lesz rá”, tovább itt maradok.” Erre persze már pénteken, a második napon is lesz lehetősége Horváth Gábornak és a magyar versenyzőknek, akkor ugyanis az 1000 és 500 méteres elődöntőkkel folytatódik a 35. kajak-kenu világbajnokság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik