Élet-Stílus

Borsodi Liga: nem lesz zárt ajtós a rangadó

A magyar élvonal harmadik fordulójának egyik legizgalmasabb összecsapásának a Honvéd–Újpest-mérkőzés ígérkezik. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a meccset a csepeli stadionban rendezik meg, ahova a szurkolókat is beengedik.

A Honvéd a Bozsik-stadion átépítése miatt az őszi idény első felében a hazai mérkőzéseit a csepeli pályán játssza. Ebből fakadt a baj, a rendőrség ugyanis nem engedélyezi, hogy a csapat a riválisát ezen a pályán fogadja.

A rendőrség kikötötte, hogy csak úgy hajlandó biztosítani a mérkőzést, ha a Honvéd ezt – a több milliós tételt – kifizeti nekik. A hatóság korábban ugyan vállalta a Magyar Labdarúgó Szövetség által kijelölt kiemelt kockázatú mérkőzések ingyenes biztosítását, ám a Ferencváros kizárása körüli huzavona miatt az erre illetékes MLSZ-bizottság a mai napig nem ült össze, így ki sem jelölhették ezeket a találkozókat – írja a Nemzeti Sport.

Csütörtökön 13:00 órakor újabb pályabejárást tartottak a rendőrség és a piros-feketék illetékesei a találkozóval kapcsolatban, amely után dr. Lapid Lajos dandártábornok engedélyét adta a mérkőzés szurkolók előtti megrendezésére. A 181. Honvéd–Újpest-rangadó rendőrségi szempontból kiemelt kockázatú mérkőzés, ezért a rendezők és a rendőrök is a szokásosnál magasabb létszámban képviseltetik magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik