Élet-Stílus

BOM: újabb csatlakozók

A Magyar Diáksport-, a Kajak-Kenu-, az Öttusa, a Vízilabda- és a Vívó Szövetség, valamint a Vasas SC és budapesti sportiskolák csatlakozása után újabb sportszakmai szervezetek biztosították támogatásukról a BOM-ot, a budapesti olimpia megrendezésének előmozdítását célul tűző, tavaly novemberben alakult mozgalmat.

“A magyar ökölvívósport a tíz aranyérmével, két ezüstérmével és nyolc bronzérmével a legeredményesebb olimpiai sportágak egyike Magyarországon, ezért a BOM, és a mögötte álló 21 vállalat erőfeszítésének a támogatása a minimum, amit a szövetségünk megtehet azért, hogy Budapest otthona lehessen a következő európai rendezésű olimpiának” – fogalmazott Csötönyi Sándor, a hazai ökölvívó-szövetség vezetője az általa irányított szervezet elnökségének minapi támogató döntését követően.

Ugyancsak csatlakozott a BOM-hoz a 38 olimpiai bajnokkal büszkélkedő Újpesti Torna Egylet. Őze István klubigazgató az UTE csatlakozási nyilatkozatában jelezte, a múlt és az eredmények alapján “nem meglepő, hogy (az egyesület) aktív szerepet kíván játszani az olimpiai játékok Magyarországra hozatalában is”.

Együttműködési szándékáról biztosította a mozgalmat a Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetsége, valamint az 1991 óta működő Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége is.

A BOM célja a döntéshozók támogatásának elnyerése annak érdekében, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság – a magyar kormány, valamint a parlamenti pártok teljes támogatása mellett – 2007 júniusában benyújtsa Budapest jelentkezését a 2016-os nyári ötkarikás játékok házigazda tisztére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik