Élet-Stílus

Tovább bukdácsolnak Raúlék

A nyári szünetet követően ismét bizonyítania kellett néhány vb-résztvevőnek: kedden barátságos mérkőzésen a negyeddöntős ukránok simán elintézték Azerbajdzsánt, a spanyolok pedig folytatták mélyrepülésüket.

Az ukrán labdarúgó-válogatott hazai pályán barátságos mérkőzésen kiütötte Azerbajdzsánt. A világbajnokságon a legjobb nyolc közé bejutott csapat a leverkuseni Voronin révén már a harmadik percben megszerezte a vezetést, és a későbbiekben csak az volt a kérdés, hogy hányat lőnek. A nyáron a Chelsea-hez szerződött Sevcsenko nélkül is ment a gólgyártás: összesen hatszor mattolta, hat különböző játékos az azeri kapust.

Lebőgtek a spanyolok

A vb-n ismét csalódást okozó spanyoloknak a jelek szerint nem használt a több hetes szünet, hiszen képtelenek voltak megverni Izlandot. A németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott ibériaiak kiábrándító teljesítményt nyújtottak, s ezt Luis Aragones szövetségi kapitány is elismerte: “Ez volt kapitányi pályafutásom legrosszabb mérkőzése.”

Raúl 100. fellépése jelentette az egyetlen pozitívumot a spanyol labdarúgó-válogatott számára a gólnélküli döntetlen alkalmával. A Real Madrid csatára első spanyol mezőnyjátékosként érte el a bűvös határt, nála többször, 126-szor csak a kapus Andoni Zubizarreta szerepelt a nemzeti tizenegyben. Raúl először tíz éve, 19 évesen Prágában lépett pályára a válogatottban, akkor is gólnélküli döntetlen született.

A spanyolok hamarosan javíthatnak Izland ellen, a két együttes ugyanis azonos Európa-bajnoki selejtezős csoportban szerepel.Az északi ország válogatottja történelme egyik legnagyobb sikerét aratta a gól nélkül végződött találkozón.

Szárnyalnak a Fekete Sasok

A szlovák csapat Filip Sebo mesterhármasával hangolt az Eb-selejtezőkre. A beszámolók szerint csak nagy nehézségek árán tudták legyűrni az acélosnak semmiképpen sem máltai csapatot a szomszédaink.

Két vb-résztvevő afrikai csapat, Ghána és Togo küzdelme a a tornán is tovább jutó Fekete Sasok sikerét hozta. A szimpatikus játékstílusa, és a szövetségi kapitány körül kialakult botrány miatt reflektorfénybe került Togo két góllal kapott ki a londoni összecsapáson.

További eredmények:
Wales-Bulgária 0-0
Szlovénia-Izrael 1-1 (0-0)
Algéria-Gabon 0-2 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik