Élet-Stílus

Rászállt a rendőrség a gyorshajtókra

admin
admin

2006. 08. 16. 10:53

Hamarosan új rendszer tesztelésébe kezd a rendőrség az M6-os autópályán. Két pont között számol majd átlagsebességet az új szerkezet, a cél a gyorshajtók kiszűrése. A szondáztatás is gőzerővel folytatódik!

A vészesen magas baleseti statisztikákat a gyorshajtókkal és az ittas vezetőkkel magyarázza a hatóság, így újabb és újabb módszerekkel próbálnak fellépni a szabálytalankodók ellen.

Amellett, hogy jelenleg szinte minden mozdítható sebességmérő kint van az utakon, hamarosan egy vadonatúj készülék tesztelése is megkezdődik. A Németországból importált – ún. szekcionáló – készülék kipróbálása októberben kezdődhet meg az M6-os (Érdi-tetőtől Dunaújvárosig tartó) autópályán.

A rendszer lényege, hogy az autópályán egymástól néhány kilométerre két rendszámfelismerő egységet helyeznek el, amelyek a két felismerés idejéből kiszámolják az autók átlagsebességét. A két pont között nincs lehajtó, parkoló vagy benzinkút sem. Ha a szám meghaladja az adott szakaszra vonatkozó megengedett maximális sebességet, máris mehet a büntetés a tulajdonosnak.

Az új rendszer ára meglehetősen borsos – 10 millió forint – de a rendőrség szerint újabb készülékek rendelése is elképzelhető, ha beválnak a hozzá fűzött remények.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.