Élet-Stílus

Montoya unta a Forma–1-et

A kolumbiai pilóta soha nem tett lakatot a szájára, de amióta elszerződött a Forma–1-ből, szokatlan csend volt körülötte. A napokban aztán egy interjúban Juan Pablo Montoya beszélt a távozásának okairól, a McLaren csapat vezetőiről és az új kihívásokról a NASCAR sorozatban.

Montoya csak addig fogta vissza magát amíg meg nem kapta a jussát a McLarentől. Ahelyett azonban, hogy az új feladataira koncentrálna a NASCAR-ban, a kolumbiai pilóta egykori csapatával számolt le a kolumbiai “El Tiempo” nevű lapnak nyilatkozva.

„Unatkoztam a versenyeken, egyáltalán nem élveztem, hogy állandóan lemaradtam a dobogóról. Hosszú távon rendkívülien bosszantó, ha rendszeresen az ötödik hely környékén végzel. A McLarennel ráadásul a vb-győzelemre is csak minimálisak voltak az esélyeim” – mondta a pilóta.

„Kimi nem volt gyorsabb”

Többen is Montoya szemére vetették, hogy jóval gyengébb teljesítményt nyújt, mint a csapattársa, Kimi Räikkönen. A kolumbiai ezeket a vádakat határozottan visszautasította: „Kimi is rendszeresen az ötödik vagy a hatodik helyen végzett. Nem velünk, hanem a kocsival voltak problémák. Nehéz volt megszokni, hiszen állandóan változtattak a mérnőkök, és az idei szezonban is számos technikai malőr nehezítette a dolgunkat.”

Ron Dennisszel, a csapat első emberével sem volt különösebben jó viszonyban Montoya, a helyzet ráadásul sokat romlott a sportoló 2005-ös sérülése után. A dél-amerikai állítólag teniszezés közben törte el a vállát, de lapjelentések szerint a motorjával borult Montoya. „Az angol sajtó a motoros történetet írta meg, és kinevették Dennist, amiért nekem hitt” – magyarázta a csapaton belüli helyzetet Montoya.

Nyugodtabb a légkör

„Ha nem szeret a főnököd, bármit csinálhatsz: ha azt akarják, kirúgnak, akkor is ha teljes gőzzel dolgozol” – mondta a pilóta, majd hozzátette, hogy másodpercek alatt sikerült megállapodnia a csapatfőnökkel. „Húsz másodpercig sem tárgyaltunk. Semmit nem tudtunk már egymásnak mondani.”

A kolumbiai abban bízik, hogy új csapatánál, a NASCAR sorozatban szereplő Ganassi istállónál barátságosabb légkör fogadja. „Februárban kezdődik a szezon, és egészen novemberig tart. A sorozat teljesen más, mint a Forma–1, itt sokkal higgadtabbak és barátságosabbak az emberek” – mondta a pilóta.

A kolumbiaitól nem vár gyors sikereket a csapat, és Montoya is tisztában van azzal, hogy szoknia kell az új körülményeket. „Nem akarok még visszavonulni, úgy gondolom, hogy a NASCAR-ban még 10-15 sikeres év állhat előttem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik