Élet-Stílus

Federer másodszor nyert Torontóban

Roger Federer nyerte a 2,45 millió dollár összdíjazású torontói Mesterszéria-versenyt. A svájci világelső a döntőben három szettben, 2:6, 6:3, 6:2-re győzte le a francia Richard Gasquetet.

A spanyol Rafael Nadal korai kiesésekor már borítékolni lehetet, senki sem állítja meg a 25. születésnapját múlt kedden ünneplő svájci zsenit. Gasquet a fináléban mindent elkövetett a siker érdekében, némi meglepetésre az első szettet viszonylag simán meg is nyerte, a folytatásban azonban Federer bebizonyította, miért is ő a világ jelenlegi legjobb férfi teniszjátékosa.

A második és harmadik szettben Gasquet erejéből és tudásából csak öt gém megnyerésre futotta, ekképp pályafutása során ötödször is kikapott Federertől.


Az idén 62 győzelem mellett négy vereséget (mindannyiszor Nadal fektette két vállra) számláló svájci klasszis a következőket nyilatkozta a finálé után: “Wimbledon után először álltam rajthoz versenyen, s ez a torna kitünő fizikai és mentális teszt volt a számomra. Főleg a döntő, hiszen szetthátrányból kellett felállnom Gasquet ellen.”


“Az első szettben nagyon jól ment a játék, a folytatásban azonban fontos pillanatokban hibáztam. Sebaj. Még csak 20 éves vagyok, még sokszor megmérkőzhetek Federerrel. Úgy gondolom, képes leszek legyőzni a jövőben – magyarázta a vesztes fél, a világranglista 27. helyén álló Gasquet.


Federer a 2004-es sikerét követően második alkalommal ült fel a trónra Torontóban, és ez a mostani volt karrierje 40. tornagyőzelme, közte a 11. Mesterszéria-diadala. Az utóbbi adatra vonatkozó örökranglistán az amerikai Pete Samprasszal holtversenyben a második helyen áll; a szintén amerikai Andre Agassi 17 győzelemmel foglalja el az első helyet.


Eredmény:
Federer (svájci, 1.)-Gasquet (francia) 2:6, 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik