Élet-Stílus

Atlétikai Eb: a minimumterv teljesült

Egy-két érem és három-négy döntős helyezés volt az elvárás a magyar csapattal szemben az atlétikai Európa-bajnokságon. Mérei László szakmai igazgató szerint a minimumterv teljesült.

A tízpróbázó Zsivoczky Attila ezüstérme mellett a kalapácsvető Pars Krisztián hatodik, 110 m gáton Kiss Dániel hetedik és 5000 méteren Papp Krisztina nyolcadik helye érdemel említést.

„Rendkívül szűk a hazai élvonal, főleg kevés a nemzetközi szinten teljesítőképes atlétánk – nyilatkozta Mérei László szakmai igazgató. – Eleve kevesen érték el az Európa-bajnokságon való indulási szintet, s közülük sem mindenki tudta Göteborgban megismételni idei jó produkcióját. Kiemelkedőt produkált viszont Zsivoczky, aki egy közepes első nap után fantasztikus folytatással lett ezüstérmes tízpóbában. Pars világbajnoki szintű mezőnyben szerzett hatodik helyet, Kiss döntős szereplése kellemes meglepetés, Papp mezőnye pedig jóval erősebb volt a vártnál. Negatívum a diszkoszvetők gyenge szereplése. A nemzetek versenyében a 22-23. helyen zártunk, ez statisztikailag elfogadható.”

Az oroszok kiugró eredményességéről (34 érem) Mérei úgy vélekedett, koncentráltan rákészültek az Eb-re. Hozzátette: a göteborgi versenyek bebizonyították, hogy nagy szükség van az Európa-bajnokságra, mivel sok atléta, aki vb-n esélytelen, itt bizonyíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik