Élet-Stílus

Maszkajev legyőzte Rahmant

A kazah születésű, amerikai állampolgárságú Oleg Maszkajev kiütéssel nyert a szintén amerikai Hasim Rahman ellen, s ezzel elhódította riválisától a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét.

A Las Vegas-i csata egészen a 12. menetig a címvédő szoros győzelmét ígérte, a kihívó azonban az utolsó felvonásban váratlan támadást indított és a kötelek közé bokszolta ellenfelét. Rahman mindent megpróbált, hogy állva kihúzza a hátralévő perceket, de egy ütés újra megroggyantotta, és a bíró 43 másodperccel a vége előtt beszüntette a találkozót.

“Az utolsó percig hittem abban, hogy megnyerhetem ezt a mérkőzést” – mondta Maszkajev. – Ahogy haladt előre az idő, úgy szoktam egyre jobban hozzá a stílusához. Az utolsó három menet előtt éreztem, hogy mindhármat meg kell nyernem a végső sikerhez, így minden erőmet mozgósítottam.”

Rahman, aki egy éve őrizte a WBC-övet, természetesen csalódott volt az összecsapás után: “Soha nem gondoltam volna, hogy éppen Las Vegasban vesztem el a világbajnoki címemet. Meg kell néznem a mérkőzésről készült felvételeket és kielemzem, hogy mit csináltam rosszul.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik