Élet-Stílus

Kaszkadőrugrás is lesz a szegedi Bánk bán előadáson

Erkel Ferenc Bánk bán című operáját próbálják Szegeden. A Szabadtéri Játékok szervezői ezzel a darabbal tervezik köszönteni augusztus 20-át.

Erkel Ferenc Bánk bán című klasszikusa új felfogásban, világhírű operaénekeseink közreműködésében augusztus 18. és 20. között három alkalommal, Szikora János rendezésében látható. A rendezés egyik érdekessége, hogy Göncz Sándor 8 méter magasból ugrik le Melinda kaszkadőreként.

Kivetítő is lesz

A főbb szerepeket Kiss B. Attila, Bándi János, a szegedi kötődésű Tokody Ilona, a bécsi Staatsoper elismert sztárja, Keszei Bori, Marton Éva és Wiedemann Bernadett alakítja.

A világhírű művészek előadását nemcsak a Dóm tér közönsége élvezheti: az augusztus 20-i előadás alkalmával az Aradi vértanúk terén elhelyezett kivetítő segítségével közel húszezren láthatják Erkel Ferenc operáját. A szervezők szándéka szerint a következő években Szegeden a Bánk bán előadásaival ünneplik augusztus 20-át. Az ünnepi előadáson az Újvidékről és Erdélyből érkező vendégekre is számítanak.

Kiállítás is nyílt

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Móra Ferenc Múzeum a fesztivál 75 éves történetét bemutató kiállítást rendez a szegedi Fekete Házban. A július 8. és augusztus 20. között látogatható tárlaton korabeli dokumentumok, fotók segítségével elevenedik meg a fesztivál 75 éve. A kiállítás a fesztivál teljes időtartama alatt látogatható, az előzetes tervek szerint a Dóm téri előadások előtt meghosszabbított nyitva tartással fogadják a közönséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik