Élet-Stílus

Autóvadászatot tartott a rendőrség

Kétszázezer autót ellenőriztek rendszám alapján szombaton a "Car-öröm" elnevezésű autóvadászat résztvevői, a járművek között hatvan, bűnügyi szempontból "releváns" autót találtak - ismertette a mintegy hat órán át tartó akció eredményét Németh Lajos, az ORFK helyettes szóvivője.

A rendőrség, az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete és az Országos Polgárőr Szövetség gépjármű felderítő tagozatának közös akciójában százhárman vettek részt 48 speciális technikai eszközzel. Hatvan gépjárműből nyolc volt lopott, de találtak olyan autókat is, amelyeken az egyedi azonosítójelet hamisították meg.

Bűncselekményekhez volt köthető vagy épp lízingelt kocsi volt, amelynek részleteit nem fizette a tulajdonos, esetleg fiktív névre vásárolták. Az akció során két olyan személyt sikerült elfogni, akit büntetés-végrehajtási intézet körözött.

Bene László országos rendőrfőkapitány megköszönte a résztvevőktől, hogy szabad szombatjukat autóvadászatra szánták, és különdíjban részesítette a legeredményesebb autóvadászt, a “legfrissebb körözésű” gépjárművet megtalálót, valamint a legnagyobb értékű körözött autó “felderítőjét”.

Egressy Pál, a legértékesebb autót megtaláló nyugalmazott rendőr az MTI-nek elmondta: a 3,9 millió forint értékű gépjárművet a közelmúltban lopták el és Pesterzsébeten akadt rá. A legnagyobb eredménynek azt tartotta, hogy a tolvaj is a helyszínen volt és elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított mellett további három személyt állítottak elő különböző bűncselekmények elkövetése miatt.

Kardos Pál, a polgárőr szövetség felderítő tagozatának vezetője elmondta: a legfrissebb körözésű autót augusztus 9-én lopták el Balatonfüredről.

Németh Lajos elmondta: országosan és a fővárosban is kevesebb személygépkocsit loptak el az év első felében, mint 2005 első hat hónapjában. Míg 2006 első felében 3476 autót loptak el országszerte, addig tavaly ugyanebben az időszakban 3763-at. Budapesten az év első felében 2510 autót vittek el, az előző év hasonló időszakában 2839-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik