Élet-Stílus

Lipcsei bajnok akar lenni – az élvonalban!

Lipcsei Péter kitart a nehéz helyzetben lévő, másodosztályba visszasorolt Ferencváros mellett. A zöld-fehérek csapatkapitánya a honlapunknak adott interjújában elmondta, komoly céljai vannak: még egyszer élvonalbeli bajnokságot szeretne nyerni a Fradival.

– Még néhány esztendővel ezelőtt is rangot jelentett az Üllői úton futballozni. Most milyen érzés ferencvárosi labdarúgónak lenni?
– A Ferencváros a másodosztályban is Ferencváros – mondta Lipcsei Péter. – A kérdésére válaszolva, még a jelenlegi helyzetben is csodálatos érzés felvenni ennek a csapatnak a szerelését, és roppant büszke vagyok arra, hogy a Fradi csapatkapitánya lehetek.


– Ami azt illeti, nem lehetett valami rózsás az elmúlt időszak ebben a szerepkörben…
– Hát, nem volt az. Iszonyatosan nehéz volt megemészteni a történteket. Nagyon fájt, hogy hiába zártuk a hatodik helyen az előző bajnokságot, az idén a másodosztályban kell vitézkednünk.


– Mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy az NB II-be száműzték a Ferencvárost?
– Arra gondoltam, kész, ennyi volt, befejezem a labdarúgást. A szurkolók felém áradó szeretete azonban gyorsan meggyőzött arról, hogy érdemes, sőt kötelező folytatnom. Kötelességemnek érzem, hogy minden tudásommal segítsek a csapatnak. Az Üllői úton eltöltött esztendők során nagyon sokat kaptam ettől a klubtól és a szurkolóktól, nekem a végsőkig ki kell tartanom a Ferencváros mellett.


– Milyen a hangulat az öltözőben?
– Változó…


– A játékosok képesek csak a futballra koncentrálni?
– Szombaton már bajnoki meccset játszunk, ha nem is könnyű, nekünk már csak a feladatunkra szabad figyelnünk. Mindenképpen meg kell nyernünk a bajnokságot, hogy jövőre újra az élvonalban szereplhessünk, majd ott is bajnokok legyünk. Ez esetben hiányérzet nélkül fejezhetném be a pályafutásomat. Élvonalbeli aranyérmesként, a csúcson akarom abbahagyni.


– Milyen eredménnyel zárul a szombati, Jászapáti elleni másodosztályú bajnoki mérkőzés?
– Nyerünk, 3-0-ra!


– És bajnok lesz a Fradi?
– Meggyőződésem. Tiszteljük az ellenfeleinket, de optimális esetben nekünk minimum tíz ponttal kellene nyernünk az NB II-es pontvadászatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik