Élet-Stílus

Sopron: edzőből klubmenedzser

A jövőben az olasz Roberto Landi irányítja a Borsodi Ligában szereplő FC Sopron szakmai munkáját, míg az eddigi vezetőedző, Selymes Tibor menedzserként tevékenykedik a klubnál.

A klub szerdai közleményében hangsúlyozta, nem szakmai okok miatt került sor az edzőcserére, a tulajdonosi kör ugyanis teljes mértékben elégedett volt Selymes Tibor vezetőedzői munkájával – mint az a szövegben olvasható –, a szakember egy olyan csapatot épített fel a nyugati végen, amely magasabb célkitűzések elérésére is kiválóan alkalmas.

Marius L. Vizer többségi tulajdonos azzal indokolta a döntését, hogy üzleti ügyei, valamint az Európai Judo-szövetségben betöltött funkciója miatt kevés időt tud a soproni klubra szentelni, és Selymes Tibort emberileg és szakmailag is alkalmasnak látja a klub ügyeinek ellátására, fontos tényezőként kiemelte, hogy teljes mértékben meg is bízik az egykori román válogatott védőben. A klubmenedzsernek előlépett Selymes utódjának kijelölésére sem kellett sokáig várni: a jövőben Roberto Landi irányít a kispadról Sopronban. Az itáliai tréner klubedzőként az olasz Messina és a román National élén is dolgozott, szövetségi kapitányként pedig a grúz, a litván és a katari válogatottat irányította. Az új vezetőedző munkáját olasz szakemberek segítik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik