Élet-Stílus

Debrecen: Herczeg a kispadon

Ideiglenesen Herczeg András irányítja a magyar bajnok Debrecen foglalkozásait, miután a vezetőedző, Supka Attila lemondott a posztjáról. "Az elnök úr belém vetette bizalma megrendült. Így nincs értelme a folytatásnak" - magyarázta döntését a szakember.

Supka Attila irányítása alatt két bajnoki címet és két Szuperkupa-diadalt könyvelhetett el a Loki. Ezen a ponton illik feleleveníteni, hogy a hajdúsági csapat tavaly a BL-selejtezőjében is derekasan helyt állt: a horvát bajnok Hajduk Splitet játszi könnyedséggel (jó leírni: 8-0-s összesítéssel) búcsúztatta, a világraszóló siker, a főtáblára jutás küszöbén azonban elbotlott, jóllehet, az angol Manchester Uniteddel szembeni búcsú dacára szurkoló, klubvezető sikeresnek értékelte a csapat szereplését. A Debrecen az idén újabb esélyt kapott a BL-selejtezőben, ám nem tudott élni vele, és még finoman fogalmaztuk, az ismeretlen Rabotnicski Szkopje ugyanis 5-2-es összesítéssel intézte el a legjobb magyar alakulatot.

Megingott a vezetők bizalma

Szima Gábor elnök a kiesést követően, a sportnapilap hasábjain, a honi edzők – egyben Supka – szakmai felkészültségét kritizálta, és a klub első emberének szavait a most búcsúzó tréner úgy értelmezte, hogy a vezetők már nem bíznak benne… “Azt tartottam volna sportszerűbbnek, ha az elnök úr négyszemközt közli velem, illetve a kollégáimmal a fenntartásait. Miután ezt a nagy nyilvánosság előtt fejtette ki a véleményét, egyértelműen a tudtomra adta, hogy nem tart alkalmasnak erre a posztra. Ezek után értelmetlenné vált a munkám a debreceni kispadon, nem tehettem mást. Mivel én mondtam fel, egyszerű a helyzet: nem jár nekem semmi, de ezt így tartom korrektnek” – hangsúlyozta Supka Attila a haon.hu-nak adott interjújában, megjegyezve azt is, hogy már pénteken meghozta a döntését, a vasárnapi bajnokira csak becsületből utazott le a csapattal Paksra.

Herczeg kezében a karmesteri pálca

A DVSC előjárói elfogadták Supka Attila lemondását, és ideiglenes jelleggel, az új edző kinevezéséig, az eddigi pályaedzőt, Herczeg Andrást bízták meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. “Magam alatt vagyok, nagyon meglepett Attila döntése. Próbáltuk győzködni azzal, hogy voltunk már hullámvölgyben, de kijöttünk belőle, és most sem lesz másként, de hiába, hajthatatlannak bizonyult, én pedig nem tehettem mást, elfogadtam a vezetők felkérését. Persze, csupán néhány napig leszek vezetőedző, az új tréner kiválasztásig igyekszem a legjobb tudásom szerint felkészíteni a csapatot” – jegyezte meg Herczeg András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik