Élet-Stílus

Bajban a Vadkakasok

A Férfi Hivatásos Kosárlabda Alszövetség versenybizottsága első fokon kizárta a Debreceni Vadkakasok együttesét az NB I-ből.

„A debreceni csapatot működtető gazdasági társaság nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségeinek. Tartozásokat halmozott fel a játékosokkal és a ligával szemben is, az adóhivatal igazolását sem tudta felmutatni, valamint a nevezési díjat és a tagdíjat sem fizette be” – mondta el az indokokat Rózsás Gábor, a férfiliga ügyvezető igazgatója.

A liga elöljárói a múlt csütörtöki sajtótájékoztatón arról számoltak be, hogy három csapatnak, a Debrecennek, a Kaposvárnak és a Körmendnek vannak hiánypótlási kötelezettségei a nevezéssel kapcsolatban, ezeknek azonban csak az utóbbi kettő tudott eleget tenni.

„Nem tudok mit mondani, teljesen tanácstalanul állok a döntés előtt, hiszen többek között az adóigazolást és a cégbejegyzési kivonatot is időben bemutattuk, a tagdíjat pedig befizettük, azaz a férfiliga által felsorolt hiányosságok jelentős részének megfeleltünk. Érthetetlen, hogy egy dokumentumot ha már elfogadtak, lepecsételtek, akkor miért kell újra bemutatni” – mondta Varga Tamás, a Vadkakasok szakosztályvezetője. Az első fokú határozat ellen a debreceni klub nyolc napon belül fellebbezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik