Élet-Stílus

Cáfol Kamuti Jenő

Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a testület elnökségének hétfői ülése után sehol sem tett olyan kijelentést, amely szerint "az elnök szavát adta, hogy december 9-ig lemond tisztségéről".

Az MTI hétfőn a MOB-ülésről szóló beszámolójában a Klubrádió Kontra című adásában megszólaltatott Csötönyi Sándor és Kamuti Jenő kijelentéseit is idézte. A rádió honlapja szerint “Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a sajtóértesülésekre reagálva azt mondta: az elnök szavát adta, hogy legkésőbb december 9-ig lemond tisztségéről, mint mondta, Schmitt Pálnak vitathatatlanok az érdemei, de maga is tisztában van azzal, hogy rengeteg elfoglaltsága van – fogalmazott Kamuti Jenő.”

Az elnökség tagjai a több mint ötórás tanácskozásukon abban maradtak, hogy Schmitt Pál elnök a decemberi rendes közgyűlésig meghozza végső döntését saját jövőbeli szerepvállalásáról. A jelenlévők megállapodtak abban is, hogy a történtekről nem nyilatkoznak, s a konklúziót az elnök ismerteti a nyilvánossággal.

Schmitt a személyét érintően a sajtó képviselőinek többek között azt mondta: az elnökség felkérte őt, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását, ő pedig a december 9-i határidőig, az akkori közgyűlésig meghozza a végső döntést.

A MOB elnökségének egyik magát megnevezni nem kívánó tagja az MTI-vel azt közölte, hogy a testület méltányosságból mellőzte a Schmitt Pál távozását ösztönző szavazást. Hozzátette, az elnök a kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy december 9-ig bejelenti lemondását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik