Élet-Stílus

Pusztulnak a halak a Földközi-tengeren

Drámai következményei lesznek a libanoni gazdaságra és a Földközi-tenger élővilágára a Libanon partjainál a tengeren lebegő, egyre terjedő olajszennyeződésnek - figyelmeztetett a Greenpeace.

Jörg Feddern a nemzetközi környezetvédelmi szervezet biológus szakértője a Hesseni Rádiónak kifejtette: a libanoni Dzsije erőműnek a bombázása következtében a tengerbe került 30 ezer tonna fűtőolaj által okozott környezeti kár hosszú időre visszavetheti a turizmust és a halászatot Libanonban, tetézve a háború miatt amúgy is súlyos helyzetben lévő ország gazdasági gondjait.


Ami a vízi élővilágot illeti, a Greenpeace szakembere különösen veszélyeztetettnek ítélte az egyébként is kihalástól fenyegetett zöld tengeri teknősöket. Műholdfelvételek tanúsága szerint a vízen lebegő olajszőnyeg már 130 kilométer hosszú és 30 kilométer széles, és elérte a szíriai partszakaszt is.


A libanoni fővárostól, Bejrúttól délre fölépült Dzsije erőmű olajtárolóit az ország ellen július 12-én megindított izraeli háború harmadik napján érte találat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik