Élet-Stílus

Nem emberi jog a dohányzás

admin
admin

2006. 08. 07. 07:16

Az Európai Bizottság szerint diszkriminálhatók a dohányzók álláskeresésnél. Sokba kerülnek a dohányosok a munkáltatóknak.

Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel – jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője. Ezzel megerősítette Vladimir Spidlának, a bizottság szociális és munkaügyi biztosának azt a napokban elhangzott állásfoglalását, amely szerint az állások betöltésénél nem szabad megkülönböztetést tenni a származás, a kor, a vallás, a szexuális beállítottság, vagy a fogyatékosság szempontjából, a dohányzás azonban nem tartozik ebbe a kategóriába.

Az Európai Bizottság nemrégiben közzétett elemzése szerint a dohányzás évente összességében 130 milliárd euróval terhelik meg a tagországok egészségügyi költségvetését.

Az elhízás okozta betegségek költségei évente 59 milliárd euróra rúgnak, ezzel szemben például az EU közös mezőgazdasági politikájának megvalósítására 43 milliárd euró áll rendelkezésre.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.