Élet-Stílus

Klubot váltott Szabics

Szabics Imre a labdarúgó Bundesliga élvonalában szereplő FSV Mainz 05 csapatában folytatja pályafutását.

A magyar válogatott csatár az elmúlt szezonban az első osztályból kieső 1. FC Köln együttesében szerepelt. Szabics két évig lesz a mainziak játékosa.

“A két klub mindenben megegyezett egymással, én is elfogadtam a mainziak ajánlatát, ha semmi sem jön közbe, akkor a szerződést hétfőn írjuk alá – mondta a futballista az MTI-nek. “Volt más érdeklődő is, de Jürgen Klopp vezetőedző és az általa felvázolt lehetőségek miatt választottam a Mainzot. Nagyon közel áll hozzám a csapat játékstílusa. Igaz, hogy a cél a bentmaradás kiharcolása, de a mainziak ezt látványos támadójátékkal kívánják elérni. A csapat hangulata kiváló, különösen azt követően, hogy pénteken felkészülési meccsen 5-0-ra nyert az FC Liverpool ellen.”

Szabics az 1. FC Kölnben sérülése miatt alig jutott szóhoz, előtte viszont Németországban alapembere volt a Felix Magath által edzett VfB Stuttgartnak. A stuttgarti gárdában a Bajnokok Ligájában is folyamatosan játéklehetőséget kapott, a Manchester United ellen győztes gólt is szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik