Élet-Stílus

Újabb halottja van a madárinfluenzának

Thaiföldön hunyt el egy 27 éves férfi, aki bizonyítottan a kór emberre veszélyes H5N1 vírusával fertőződött meg – jelentették be a délkelet-ázsiai ország hatóságai.

A bangkoki egészségügyi minisztérium járványügyi osztályának vezetője közölte, hogy a férfi csütörtökön halt meg a középső Uthai Thani tartományban. A férfi beteg csirkéket vágott le és ásott el farmján, kellő védekezés nélkül. Tíz napon belül ő a második halottja a betegségnek: július 26-án egy 17 éves fiú lett a vírus áldozata az északi Picsit tartományban.

Thaiföld tavaly egyike volt azoknak az országoknak, amelyeket a leginkább sújtott a járvány. 2004 óta 24 ember madárinfluenzás megbetegedését regisztrálták az országban, s közülük – a mostani halálesettel együtt – 16-an váltak a kór áldozatává. Múlt vasárnap a vírus újabb gócát fedezték fel Thaiföld északkeleti részén egy baromfitelepen, és a hatóságok 300 ezer szárnyas levágását rendelték el ott.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a madárinfluenza eddig legkevesebb 135 ember életét követelte a világon.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik