Élet-Stílus

Alonsót keményen megbüntették

Valószínűleg a versenyébe kerül Fernando Alonsónak, hogy olyan hevesen reagált arra, hogy Robert Doornbos feltartotta őt gyors körén. A spanyol pilótát veszélyes manőverei miatt megbüntették.

A Magyar Nagydíj második időmérő edzésén Fernando Alonso összetűzésbe került Robert Doornbos-szal. A Red Bull tesztpilótája a gyors körén nem tért ki gyorsan a Renault versenyzője előtt, aki éppen gyors körén száguldott.

Alonso ezután miután a célegyenesben elment Doornbos mellett heves integetéssel jelezte nemtetszését, majd autójával rálegyezett ellenfele járgányára. Ám ezzel sem elégedett meg, a célegyenes végén a kellőnél jóval erősebben lassítva komoly fékezésre késztette a hollandot, amitől a két autó vészesen megközelítette egymást.

Rögtön az edzés után a felügyelők berendelték a két pilótát, majd komoly büntetést szabtak ki a világbajnokra. Alonso az időmérő edzésen elért összes köréhez két másodpercet adnak hozzá. Ezzel a Renault versenyzője valószínűleg nem fog tudni bekerülni a legjobb tíz közé, ami a Hungaroringen komoly érvágást jelent, hiszen szinte lehetetlen előzni.

Ám nem csak sportszerűtlen viselkedése miatt kapta büntetést Alonso, hanem azért is mert, egy másik alkalommal sárga zászló mellett előzött. A két másodperc halmozott büntetésként jött össze, egy másodpercet kapott a veszélyes manőverért, a másik a szabálytalan előzésért járt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik