Élet-Stílus

Webbernek mennie kell

2007-ben Nico Rosberg és Alexander Wurz vezetheti a versenyeken a Willasm F1 Team versenyautóit, jelentette be a brit csapat. Ezzel biztossá vált, hogy a jelenlegi versenyzőnek Mark Webbernek távoznia kell.

“Alex fontos technikai folytonosságot hoz számunkra, abban, hogy megértsük az autó viselkedését, emellett remekül ellátja információval a mérnökeinket. Ezen kívül a pénteki, tele tankos szabadedzéseken is kiemelkedően gyors.” – mondta Frank Williams a bejelentést követően. “Alex nagyszerű versenyző lesz nálunk, ő az egyike azon keveseknek, akiket láttam megküzdeni Michael Schumecherrel a pályán, majd a csatából győztesen került ki.” – tette hozzá a csapatvezető.

Wurz már nem fiatal, hiszen 32 éves, ám talán a legjobb tesztpilóta a Forma-1-ben. Az idei év elején érkezett a Williamshez a McLarentől, ahol 2001 és 2005 között dolgozott szintén mint tesztpilóta Talán éppen a most bejelentett szerződésben reménykedve hagyta ott a csapatot, hiszen a McLarennél sokkal többen állnak sorba a versenyzői ülésért.


Webbernek mennie kell 1

Korábban a Benettonnál versenyzett (vezess.hu)

Dobogón is állt már

Összesen 53 futamon indult eddig, 1997 és 2000 között a Benettonnál versenyzett, majd tavaly San Marinoban ugrott be Juan Pablo Montoya helyett, amikor dobogóra is állt. Ez alatt összesen 32 pontot szerzett az osztrák pilóta.

“A lételemem a versenyzés, szóval nem is lehetnék boldogabb, hogy a Williams bizalmat szavazott nekem ehhez a munkához a következő idényre. Természetesen már jól ismerem a csapatot, hiszen részt vettem minden egyes nagydíjon az idei évben, de most a szerepem új kötelezettségekkel egészül ki, amiket már alig várok.” – mondta Wurz


Webbernek mennie kell 2

Majd a McLaren következett (vezess.hu)

Az osztrák mellett Nico Rosberg marad a csapatnál, aki szintén idén tölti első évét a Williamsnél. “Nem volt túl nehéz döntés, hogy megtartsuk-e Nico-t jövőre. Nagyszerű ígéretnek mutatkozott az első szezonjában és tudom, hogy minden egyes versenyen egyre jobb lesz.” – mondta Williams, amire így reagált a kis Rosberg: “A stabilitás és a folytonosság rendkívül fontos számomra a Forma-1-es karrierem ezen korai szakaszában, szóval nagyon örülök, hogy megerősítettük a szerződésemet a következő évre is, és folytathatom a munkát Alex-szel.”

Nem volt elég pénz

Nagy valószínűséggel a pénz volt a döntő a csapat összeállításában, hiszen a Williams megtarthatta volna a mindenki által kiemelkedőnek titulált Mark Webbert is, ám vélhetően nem
Webbernek mennie kell 3

Idén érkezett a Williams-hez Wurz (vezess.hu)

volt rá pénzük. Az ausztrál idén lejáró szerződésének meghosszabbítására opciójuk volt, ám az abban szereplő összegeket még a korábbi BMW-s korszakban harcolta ki Flavio Briatore cége, és azt a brit csapat immár nem bírja.

Webbernél sokkal olcsóbban megkaphatták Wurzot, míg Nico Rosberg a csapat arany tojást tojó tyúkja lehet, hiszen mögötte a világ egyik legnagyobb piaca Németország áll. Valószínűleg ugyanezen okok miatt váltottak a Cosworth motorokról a Toyota V8-asira, hiszen egy gyári beszállítóval könnyebb szponzorokat is szerezni.

Miután Webbert szintén a Renault csapatvezetője menedzseli, az is könnyen elképzelhető, hogy jövőre már mint a világbajnoki cím kihívója jelenik meg az ausztrál, hiszen feltűnhet akár a Renault csapatnál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik