Élet-Stílus

Kovács a második idővel döntős

Délelőtti eredményen is javított Kovács Ágnes, aki így a második legjobb idővel került a 200 mell döntőjébe. A német csapat harmadik világcsúcsát úszta, Britta Steffen ismét remekelt.

Kovács Ági hovatovább nemcsak napról napra, de óráról órára egyre jobb lesz: a 200 m mell elődöntőjében az olimpiai aranyérmes a délelőtti 2:28.44 perces eredményén is javított: 2:27.99-es pazar idővel ért célba, és ezzel összesítésben másodikként finalista lett.

Utoljára fél évtizede tudott és produkált ennyit, ennek köszönhetően nem sokkal maradt el Kirsty Balfourtól (2:27.48). A brit az elején elment a mezőnytől, 150 méternél már bő egy másodperc volt az előnye Kováccsal szemben, de a magyar világklasszis elkezdte a múltból ismert fergeteges hajráját, egyre előrébb nyomult, s ha még van egy méter, be is éri a szigetországi riválist.

Az elődöntő másik magyarja, Bor Katalin is szépen helyt állt: 2:31.00 perces egyéni csúccsal a 11. helyet szerezte meg, amiért ha döntős részvétel nem is, dicséret feltétlenül jár.

A Petra Dallmann, Daniela Samulski, Britta Steffen, Annika Liebs német staféta 7:50.82 perces világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet a 4×200 méteres női gyorsváltóban margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. A 7:53.42-es korábbi rekordot az Athénban olimpiai bajnok amerikai kvartett tartotta 2004. augusztus 14-e óra.

Az ezüstérem a lengyeleknek jutott, míg a harmadik helyen a franciák végeztek. Laure Manaudou csak a csütörtöki versenynapon három érmet – két aranyat és egy bronzot – szerzett.

A Hosszú Katinka, Lipcsei Krisztina, Nagy Réka, Verrasztó Evelyn összetételű magyar csapat az olaszok és a spanyolok négyesével igyekezett felvenni a harcot, ám ezúttal hiába, a mezőny “magyarszintű” kvartettjei is sebesebben szelték a vizet náluk, ennél fogva a nyolcadik hely maradt a hazai stafétának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik