Élet-Stílus

Gyurta edzője tanácstalan

A margitszigeti Eb eddigi legnagyobb negatív szenzációja kétségtelenül Gyurta Dániel kiesése a 200 m mell selejtezőiben.

A még mindig csak 17 éves fiatalember felkészülése jónak tűnt, ehhez képest derült égből villámcsapásként érkezett a szerdai balsiker: csak a 11. időt úszta a kvalifikációban, s nem jutott be a szám döntőjébe, holott olimpiai ezüstérmesként feltétlenül dobogóra várta őt mindenki.

„Nem számítottunk erre. Sem én, sem Dani nem tudjuk még, mi történhetett. Az biztos, hogy ő nem okolható, enyém a teljes felelősség. Ilyen az edzői sors” – összegzett szomorúan Gyurta mestere, Széles Sándor, aki úgy fogalmazott, ez szakmai pályafutásának a mélypontja. „Egyelőre nem tudom az okot, de Danival együtt kell meglelnünk. Most előbb jól kisírjuk magunkat, majd nekiállunk higgadtan kielemezni a történteket. Én sokszor meg fogom nézni a versenyről készült videofelvételeket, az edzésterveket, s megpróbálom kiokoskodni, hol csúszhattunk el. A felkészülés, amelyet az athéni sikert követő sikertelen év után elkezdtünk, rendben volt, de úgy látszik, mégsem tudtunk tartósan kilábalni a hullámvölgyből.”

Ami a folytatást illeti, Széles Sándor kifejtette: nem szabad feladni, meg kell újra találni a Gyurta számára optimális mozgást, hogy visszakapaszkodhasson. Ehhez azonban a család és a szövetség segítségére is szükség lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik