Élet-Stílus

Michael Schumacher idén visszavonul?

A La Gazzetta dello Sport című lap szerdai száma szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher a szezon végén visszavonul.

“Schumacher mindent alaposan átgondolt és nehéz szívvel hozta meg döntését” – írta az olasz újság. “Michael még nem döntött a jövőjéről” – cáfolta a lap állítását Willi Weber, a pilóta menedzsere. “Én azt javasoltam neki, hogy ha nyolcadszor is megnyeri a vb-t, akkor hagyja abba, ennél többről nem tudok beszámolni.”

A La Gazzetta dello Sport szerint a szezon végén Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke és Ross Brawn technikai igazgató befejezi a munkát és velük együtt búcsúzik Schumacher is. A “nagy hármas” összesen hat konstruktőri világbajnoki címet nyert.

Todt feleségével közösen azt a francia orvost kívánja támogatni, aki 1999-ben Schumachert megműtötte a versenyző silverstone-i balesete után és jelenleg a gyermekkori agydaganatok kialakulásának okait és megelőzésének lehetőségeit kutatja.

Brawnról a lap azt írja, hogy családjával együtt visszaköltözik Angliába, de nem szakítja meg a kapcsolatot a Ferrarival: olyan feladatot kap majd, amely kevesebb elfoglaltsággal jár és nem kell mindig “reflektorfényben” lennie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik