Élet-Stílus

Hosszúnak megint nem volt szerencséje

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna sem jutott be a női 200 méteres vegyesúszás csütörtöki döntőjébe a Margitszigeten zajló úszó Európa-bajnokságon. Előbbi a 9., utóbbi pedig a 10. helyet szerezte meg.

Mindkét magyar az első elődöntőbe kapott besorolást, Jakabos az 1-es “surranópályán”, míg Hosszú közvetlenül a legjobbak mellett, a 6-oson próbálhatott a fináléba úszni. A két egyaránt ifjúsági Európa-bajnok hazai versenyző közepesen kezdett pillangón, de a második 50 méteren, háton feljött. A mell mindkettőjüknek amolyan “lyukas” száma, ennek megfelelően visszacsúsztak a középmezőnybe. A záró 50 méteren Hosszú a hatodikról a negyedik helyre jött fel (2:16.07 p), míg Jakabos közvetlenül utána csapott célba (2:16.75).

A második elődöntős futam kissé erősebbnek tűnt, hiszen ott kapott helyet a 800 gyorson elért Európa-csúcsa után pár perccel ismét vízbe szálló Laure Manaudou, illetve az olimpiai bajnok Jana Klocskova, így igen izgalmas két perc várt a magyar lányokra, akik még izgulhattak a döntőbe jutásért.

A francia és az ukrán klasszis által diktált erős iram miatt végül mindkét magyar tehetség lemaradt a fináléról, Hosszú ráadásul mindössze egyetlen tizeddel, ugyanis a nyolcas utolsó tagja, a második futamban ötödikként célba érkezett dán Julie Hjorth-Hansen 2:15.97 perc alatt teljesítette a távot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik